La reina del ball / La reina del baile

Va ser un somni inesperadament acomplert. El capricis del destí i els algorítmics camins de les xarxes socials van fer possible el retrobament. Vint-i-cinc anys desprès em trobava a peu de platja prenent una copa de vi amb la reina del ball de l’institut. La més desitjada pels nois, i també per alguna noia, i la més envejada per les noies estava asseguda al meu costat, mentre ens explicàvem els nostres respectius darrers vint-i-vinc anys. Conservava intacte l’encant del seu somriure, aquella la mirada a mig camí entre la tendresa i la passió, i el delicat encanteri de la seva atractiva figura, ni estrident ni insulsa. La seva bellesa, lluny de marcir-se, havia burlat amb saviesa el pas del temps, havent-se perpetuat en una bellesa més madura, més serena, més autèntica, conservant, al mateix temps, la frescor i vitalitat que l’havien fet irresistible. Vint-i-cinc anys desprès la reina del ball em seguia fascinant amb la mateixa intensitat… o potser més.

El sol ja havia cedit el seu protagonisme i el cel s’havia vestit amb un mantell negre esquitxat amb petits punts lluminosos que parpellejaven amb intensitat desigual. Estàvem asseguts contemplant la grandiositat del mar i rememorant temps passats quan, de sobte, una petita llum va treure el cap tímidament per la línia de l’horitzó. La timidesa va deixar pas a la determinació, i en qüestió de segons va emergir darrera de la mar una esplèndida lluna plena. L’espectacle ens va deixar completament bocabadats. Intentant no perdre’ns detall, ens miràvem l’un a l’altre per tal de corroborar que no es tractava de cap miratge. Però l’espectacle no es va acabar en aquí. D’amunt les fosques aigües de la mar va anar paulatinament desplegant-se un, cada cop més brillant, camí de plata que semblava convidar-nos a perdre’ns-hi.

Ella em va mirar als ulls i es va adonar que jo també l’estava mirant. Feia estona que jo havia deixat de fixar-me en la lluna per contemplar l’espectacle a través dels seus ulls. Els meus llavis no van poder resistir aquella mirada i es van apropar als seus. Vint-i-cinc anys es van fondre en uns pocs segons, els mateixos segons que va durar aquell primer petó que ens vàrem donar envoltats per la màgia de la lluna plena sobre la mar.

La reina del baile / La reina del ball

Fue un sueño inesperadamente cumplido. Los caprichos del destino y los algorítmicos caminos de las redes sociales hicieron posible el reencuentro. Veintidós cinco años después me encontraba a pie de playa tomando una copa de vino con la reina del baile del instituto. La más deseada por los chicos, y también por alguna chica, y la más envidiada por las chicas estaba sentada a mi lado, mientras nos contábamos nuestros respectivos últimos veinticinco años. Conservaba intacto el encanto de su sonrisa, aquella mirada a medio camino entre la ternura y la pasión, y el delicado hechizo de su atractiva figura, ni estridente ni sosa. Su belleza, lejos de marchitarse, había burlado con sabiduría el paso del tiempo, habiéndose perpetuado en una belleza más madura, más serena, más auténtica, conservando, al mismo tiempo, la frescura y vitalidad que la habían hecho irresistible. Veinticinco años después la reina del baile me seguía fascinando con la misma intensidad… o quizás más.

El sol ya había cedido su protagonismo y el cielo se había vestido con un manto negro salpicado con pequeños puntos luminosos que parpadeaban con intensidad desigual. Estábamos sentados contemplando la grandiosidad del mar y rememorando tiempos pasados ​​cuando, de repente, una pequeña luz se asomó tímidamente por la línea del horizonte. La timidez dejó paso a la determinación, y en cuestión de segundos emergió detrás del mar una espléndida luna llena. El espectáculo nos dejó completamente boquiabiertos. Intentando no perdernos detalle, nos mirábamos el uno al otro para corroborar que no se trataba de ningún espejismo. Pero el espectáculo no acabó ahí. Sobre las oscuras aguas del mar fue paulatinamente desplegándose un, cada vez más brillante, camino de plata que parecía una invitación a perderse.

Ella me miró a los ojos y se dio cuenta de que yo también la estaba mirando. Hacía rato que yo había dejado de fijarme en la luna para contemplar el espectáculo a través de sus ojos. Mis labios no pudieron resistir esa mirada y se acercaron a los suyos. Veinticinco años se fundieron en unos pocos segundos, los mismos segundos que duró aquel primer beso que nos dimos rodeados por la magia de la luna llena sobre el mar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s